Vaši dojmovi – Iskustva polaznika

_________________________________________________________________________

…ispričajte svoju pilates priču…

_________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

 

 

Sanja Sarta, dr.med, spec.fizikalne medicine i rehabilitacije:

“Obzirom da sam strukom vezana za slične postupke, mogu preporučiti individualno vježbanje u Mind in Body Pilates studiju kao idealan nastavak fizikalne terapije ili kod blažih tegoba nadomjestak iste.

Osobno sam se s pilatesom susrela 2004. godine. Od tada redovito vježbam dva ili tri puta tjedno. Pilates mi jako odgovara jer se nakon vježbanja osjećam odmorno i osvježeno te lakše podnosim stres u svakodnevnom životu.

Otkako vježbam individualno kod instruktorice Maje doživjela sam ekstremno veliki pomak. Mogu reći da je to nešto sasvim drugačije od vježbanja u grupi.

Ovakav način vježbanja koncepcijski je najsličniji fizikalnoj terapiji, uz dozu relaksacije i odsustvo ljudima često neugodnog bolničkog okruženja. Uz stalan nadzor i upute te posebnim odabirom vježbi uspjela sam aktivirati neosviještene grupe mišića. Već nakon nekoliko mjeseci vježbanja na spravama vidjela sam da se pomalo počelo pojavljivati jedno sasvim novo tijelo te uočavam konstantan napredak. Naročito su mi zanimljive vježbe za mobilizaciju lopatica i poboljšanje ravnoteže. Također mi je interesantno što sam otkrila puno stvari o  načinu na koji sam izvodila određene radnje i pokrete što sad vježbom ispravljam. Trapeziusi su mi manje spastični, a glavobolje koje su prije bile česte sada su nestale.

Sviđa mi se ambijent studija i fina ugodna muzika, a dosljedan i smiren način vođenja treninga na mene djeluje terapijski i opuštajuće nakon radnog dana. Sigurna sam da sam danas bolje kondicije i zdravlja zbog redovitog vježbanja tehnike koja djeluje na obnovu kompletnog psihofizičkog stanja.”

dojmovi klijenata

L.S. Kaluđer, dr.med : “Individualni treninzi kod Maje su jedna od mojih najboljih odluka i zdravstvenih investicija. Trenerica ima jako izražen individualni pristup te je svaki trening prilagođen mogućnostima, željama, ali i zdravstvenom stanju pojedinca. Posebno me oduševilo što sam vidjela napredak u svojim mogućnostima, a da pri tom nisam imala jake upale mišića. Atmosfera je uvijek opuštena i profesionalna. Trenerica pomno prati da se vježbe izvode pravilno, a ispravak vježbe uvijek dođe u obliku savjeta tako da se čak i tada ugodno osjećaš. U treninzima zapravo uživam i super mi je što se nakon treninga mogu vratiti svojim obavezama puna energije, a ne umorna.”

Dunja Smidt, dr.med, oftamolog: ” Jako sam zadovoljna rezultatima individualnih satova u Mind in Body Pilates studiju. Kod Maje vježbam skoro godinu dana. Došla sam s konstantnim bolovima i pečenjem u mišićima vrata te povremenim vrtoglavicama. Bila sam sva pokočena i uslijed svega toga sam se držala nepravilno. Već nakon nekoliko tjedana individualnog vježbanja osjećala sam se puno bolje. Vrtoglavice već dugo nemam, a napetost u vratu i ramenima je nestala. Također sam osvijestila disanje i pravilno držanje u svakodnevnim situacijama. ”

Žana Turudić, dr.med, anesteziolog : “Već dvije i pol godine vježbam pilates kod Maje i u pilatesu sam prepoznala pravi način vježbanja za sebe. Pomaže mi da se osjećam dobro i neizmjerno mi je pomogao u oporavku nakon operacije gležnja. Također mi olakšava smetnje sa SI zglobom. Veselim se svakom novom satu s Majom jer u nju imam potpuno povjerenje da će odabrati ispravne vježbe uzimajući u obzir moje zdravstvene tegobe.”

Nives Lj., dr. med : “Izdvojila bih stručnost voditeljice te ugodan i vrlo čist prostor. Od rezultata vidim opće dobro stanje, povećanje mišićne snage, a primijetila sam čak i poboljšanje aerobnog kapaciteta. Uvijek idem rado na vježbanje i vraćam se još bolje volje.”

 
Iris Cekuš, manekenka:
“Modeling zahtijeva održavanje tijela u savršenoj formi i stoga su mi zdravlje i trening na prvom mjestu. Radi prirode mog posla sam jako često na putu – Lisabon, Johannesburg, Rim, Hamburg, Milano, Los Angeles su bile neke od destinacija u proteklih pola godine. Uz takav tempo je teško redovito vježbati i držati kontinuitet, ali je ujedno i nužno.
Pilates me zainteresirao zbog toga što nisam htjela klasičnu teretanu i nekontrolirano vježbanje. Dok smo bili u Brazilu tražila sam na internetu neki pilates studio i naišla na Mind in Body Pilates. Učinio mi se kao mjesto koje sam tražila. Maja mi ima odličan pristup i već sam na probnom satu zaključila da zna sve o posturi tijela, pilatesu, ozljedama i sl. i da će mi sigurno predložiti vježbe koje će mi pomoći da što brže postignem cilj, a to je zategnuto, tonirano i zdravo tijelo.
Disciplinirano vježbam kad sam u mogućnosti i svaki dan jer mi se pilates posebno svidio tako da nastojim i na dan puta obaviti trening. Bila sam sretna što su već nakon 12 sati intenzivnog individualnog vježbanja svi na setu primijetili veliku promjenu.

Nedavno mi je dijagnosticirana hondromalacija patele, a pilates se pokazao odličnim za to – otkad radim s Majom koljeno me ne boli ni kod većih napora. Jako mi je bitno da kontrolirano vježbam s nekim tko zna šta meni treba, a Maja je bas takva.
Posebno volim vježbe na reformeru, a Maja se trudi naše treninge uvijek napraviti još zanimljivijima sa nekim novim vježbama tako da mi sat vremena proleti. Sviđa mi se što mi treninzi nisu naporni i iz studija ne izađem umorna nego pilates na mene djeluje revitalizirajuće. Sviđa mi se i što u tih sat vremena nastojim biti koncentrirana samo na sebe, disanje i svoje tijelo, spojiti um sa tijelom i ne misliti na 100 stvari u isto vrijeme.
Sve to sam uspjela u Majinom studiju i jedva čekam ponovne treninge nakon ljetnog odmora!”

Filip (32), dr. dent. med.:

“Kod Maje sam od 2009. godine. Kad sam došao imao sam jake kontinuirane bolove u dnu leđa  (u anamnezi operacija discus hernije L5-S1) i na svako vježbanje reagirao sam jos jačim bolovima.

Prije sam probao svašta, od korektivne gimnastike, teretane, plivanja, joge, kiropraktike, manuelne terapije, masaža itd.. ali postepeni pristup koji sam dobio kod nje naveo me da ostanem vjeran i uporan sve ove godine što je dovelo do toga da se moje stanje neizmjerno popravilo. Sistematičan pristup vježbanju, dostupnost termina, prije svega individualni pristup vježbaču, maštovitost i iskreno zanimanje instruktora s vremenom je u meni dodatno produbilo interes za vježbanjem tako da mi treninzi nisu tlaka. U isto vrijeme stalno potežavanje treninga i vječni izazov doveli su do velikog napretka..mišići su se istegli, tijelo uspravilo, postalo izdržljivije za duža sjedenja, lopatice opustile…s vremenom se dogodila  i redefinicija muskulature tako da usput i osim sto se riješiš boli dobijes finiju, vitkiju liniju tijela. Da ne govorim o fleksibilnosti .

Također ovakva vrsta vježbanja kompatibilna je sa svim godinama i ne izaziva nikakve prenagle promijene koje bi mogle narušiti zdravlje. Izvrsno za održavanje tijela visoko funkcionalnim. S vremenom mišići postaju izgrađeni iznutra i ostaje im u memoriji pravilniji način funkcioniranja što znači da su vježbe koje izvodimo jako kvalitetne. Još jednom pohvala najveća za individualni pristup i što je naslov studija Mind in Body u potpunosti opravdan.”

Marija Bošnjak (30), dipl. ing. geol.:
“Početkom godine počeli su me mučiti snažni bolovi u donjem dijelu leđa. Dijagnosticiran mi je lumbosakralni sindrom i lumboishialgia. Po preporuci doktorice krenula sam na fizikalnu terapiju te mi je nakon toga savjetovano bavljenje pilatesom. Tako sam došla u Mind in Body Pilates studio kod instruktorice Maje Bukač. Prije početka individualnog vježbanja imala sam posve ograničen raspon pokreta u kralježnici i lijevom kuku. I najmanja fleksija i ekstenzija kralježnice su bile bolne te sam mogla biti samo u „neutralnom“ položaju. Također su bolovi bili prisutni pri sjedenju, dužem stajanju te svakodnevnim aktivnostima poput saginjanja, vezanja tenisica i drugog. Otkako sam krenula na individualne satove stanje mi se dosljedno i kontinuirano počelo poboljšavati.. Sada, nakon više od četiri mjeseca vježbanja vidim i osjećam veliki napredak – već dulji period imam puni raspon pokreta u kralježnici, bolovi oko lijevog kuka su nestali te iako sam išla na dulja putovanja i naprezala se na poslu nisam imala bolova u leđima.
Prilikom dolaska u Mind in Body Pilates studio odmah mi se svidio Majin invidualni pristup i vrlo ugodna i topla atmosfera. Na prvom satu mi je Maja pored problema u donjem dijelu leđa, obratila pozornost na izraženu skoliozu i druge posturalne nepravilnosti. Već nakon prvih nekoliko individualnih satova osjećala sam se puno bolje i bolovi u leđima postajali su slabiji i kraće su trajali. Nakon početnih treninga s lakšim vježbama i učenja pravilnog disanja, s vremenom su vježbe postajale zahtjevnije, a meni je bio izazov uspjeti ih naučiti pravilno izvoditi.
Osim što je nestalo bolova u leđima, moja skolioza se čudesno smanjila te mi postura više nije tako asimetrična kao prije. Osjećam da se pravilnije držim u svim situacijama, muskulatura mi je jača i tijelo poprima drugačiji, definiraniji oblik. Shvatila sam da uz naučene vježbe i njihovo pravilno i redovito izvođenje mogu uvelike doprinijeti svom zdravlju i općem stanju i raspoloženju. Iako sam i prije vježbala nigdje nisam kao ovdje dobila ciljani individualni pristup i baš ono što meni treba. Vjerujem da su individualni satovi ulaganje u sebe i nešto što mi se zaista vraća te što ću osjetiti i za 20-30 godina. Planiram nastaviti s pilatesom kod Maje jer se pored navedenih poboljšanja također veselim dolascima na satove i svladavanju novih vježbi. Zahvaljujem Maji na pomoći i savjetima te njezinoj stopostotnoj pažnji koju mi posvećuje na svakom treningu kako bismo došle do što boljih rezultata.”

 

 Ana Prenkaj (31), menadžer:

“U Mind in Body Pilates studiju sam pocela vježbati otprilike tri mjeseca nakon poroda u individualnom programu postnatal pilatesa. Uskoro će biti godina dana otkako sam rodila i stvarno sam sretna što sam u formi zahvaljujući Maji i njenom pristupu vježbanju koje provodi sa mnom kroz individualne satove. Prvi kontakt sa Majom je bio izvrstan i odmah mi je ukazala koje su moje slabe točke na kojima trebamo raditi kako bih ojačala i bila spremna za nove majčinske izazove. Detaljna posturalna analiza je pokazala da je moje držanje bilo izuzetno loše, a najviše sam problema imala sa ramenima koji su nastali kao posljedica nepravilnih položaja kod dojenja. Nakon oko 8 tjedana redovitog vježbanja rezultati su bili više nego vidljivi,a što je najbitnije ja sam osjetila veliku promjenu u svom tijelu. Također sam imala manji diastasis recti tj razdvojenost trbušnih mišića zbog čega je moj individualni program vježbanja bio posebno prilagođen. Nakon šest mjeseci moji trbušni mišići su se posve oporavili.
U samom početku sam vježbala dva puta tjedno, a sada vježbam tri puta. Iako je to sam jednom tjedno više, zaista puno znači. Osjećam velike pomake, kako fizički tako i psihički jer tih sat vremena kada vježbam moje misli su isključivo usmjerene na kvalitetno vježbanje… to je sat vremena kada ne brinem majčinske brige. Povrh svega atmosfera u Majinom studiju je smirujuća… Individualni satovi mi se posebno sviđaju i iz razloga što je Maja u potpunosti posvećena meni i prati svaki segment vježbanja, a uz to dolazim u terminu koji mi najbolje odgovara, a to je trenutno 7:00 ujutro 🙂 “

 

Martina Sokol (35), dipl. ing. elektrotehnike

“U Mind in Body pilates studio prvi put sam dosla pocetkom 2015 g i od tada sam stalan posjetitelj. Bolovi u kraljeznici nakon prvog poroda i nedostatak slobodnog vremena za vjezbanje potakli su me da potrazim pilates studio koji ima individualan pristup i moze uvaziti potrebe klijenta, bilo da se radi o fizickim ogranicenjima zbog kojih je potrebno prilagoditi program vjezbanja ili pak o fleksibilnosti u dogovoru termina za trening.
Izbor Majinog studia se pokazao kao pun pogodak. Vec nakon nekoliko mjeseci treninga promjene na mom tijelu su postale ocigledne i puno sam se bolje osjecala. Dobri rezultati vjezbanja s Majom i uspjesan oporavak nakon prvog poroda potakli su me da se ukljucim u prenatal program vjezbanja odmah pocetkom druge trudnoce. Redovito vjezbanje, gotovo do zadnjeg tjedna trudnoce, pomoglo mi je da se dobro osjecam i zadrzim pokretljivost do samog poroda. Takodjer mislim da su sam porod i neposredni oporavak, protekli puno brze i lakse nego prvi put, upravo zahvaljujuci pilatesu.
Mind in Body studio za mene je i danas mjesto na koje, kad sam god u prilici, na kratko pobjegnem od uzurbane svakodnevice i ucinim nesto za sebe i svoje zdravlje.
Zahvalna sam Maji na njenoj strucnosti i beskrajnom strpljenju i nadam se da cemo jos dugo vjezbati zajedno.”

 

 Ivana Jakelić (43), matematičarka
“Jako sam zadovoljna individualnim satovima u Mind in Body Pilates studiju. Kod Maje dolazim već preko dvije godine. Individualno prilagođene vježbe pilatesa mi posebno odgovaraju zbog hernije diska.
U Mind in Body Pilates studiju sam uz posebne vježbe nakon dugo vremena uspjela aktivirati muskulaturu trbuha. Nisam očekivala da ću nakon toliko vremena moći dubinski osjetiti trbušne mišiće. Nakon dva poroda muskulatura trbuha mi je oslabila, a koža se opustila. Pojavili su se bolovi u donjem dijelu leđa i nogama. Nakon specijalističkog pregleda, doktori su dijagnosticirali herniju diska u lumbalnoj kralježnici te su preporučili vježbe pilatesa u cilju ponovne aktivacije dubinskih mišićnih slojeva.
Iako su mi vježbe u početku bile neobične, ugodno sam se iznenadila da osim smanjenja bolova djeluju i na popravljanje figure. Kako su se iznutra aktivirali mišići i dobili tonus tako i koža bolje izgleda.
Sviđa mi se kako instruktorica Maja vodi satove, u pristupu je brižna i detaljna. I prije sam vježbala individualno, ali sam osjećala da vježbe nisu bile idealno prilagođene za moje stanje. Kod Maje tijekom individualnog programa pilatesa napredujem na sustavan i siguran način. Krenula sam od osnovnih, izrazito modificiranih vježbi te napredovala do kompleksnijih zadataka.
Bolovi su se smanjili i držim ih sada pod kontrolom. Najvažnije je što sam dobila mogućnost i znanje kako da se prilagodim u svakodnevnim situacijama – namještanje neutralnog položaja, osviješteno držanje i radnje, korigiranje.
Individualni satovi za mene imaju i dodatnu vrijednost jer mi omogućavaju da se odmaknem od svakodnevnih problema i sagledam ih u pravom mjerilu. Koliko god bio kratak taj jedan sat naspram cijelog dana ili tjedna, bitno mi pomaže da bolje kontroliram stres i upravljam svojim prioritetima.”

 

Tanja Čuljak (41), Communication Consultant

“Draga Maja,
Najprije bih ti željela zahvaliti na tvojem profesionalnom pristupu. Na motivaciji koju mi pružaš kroz interesantne vježbe, sa svakim satom gdje se napravi uvijek više od onog što mislim da mogu. Nestali su bolovi u lumbalnom dijelu kralježnice koji su me i potaknuli da krenem ponovo sa pilatesom nakon dvije godine pauze. Pojačala mi se fleksibilnost tijela uz koju imam i znatno više energije. Popravila sam svoje držanje koje je postajalo sve lošije shodno radu za kompjuterom. Ubrzo sam osjetila izduženost svog tijela i to već nakon dva mjeseca redovnih pilates vježbi. Cijela muskulatura je sada čvršća i naravno ljepša. Uz osjećaj zadovoljstva postignutim, ugoda je upotpunjena toplom i ugodnom atmosferom, opuštajućom glazbom, notom mirisnog eteričnog ulja ugodnom cijelom tijelu.
Uz mentalno opuštanje koje mi je važno nakon aktivnog dana, često dana koji iza sebe ostavlja 9-satno radno vrijeme, prevoženje djece na njihove aktivnosti, stresa koje donosi balansiranje između obitelji i posla, najveći benefit vježbanja osjećam i kroz fizičko stanje tijela.
Sigurna sam da ću ustrajati u vježbanju, a uz moju želju i pojačati tempo na 3 puta tjedno

Do idućeg sata veliki pozdrav 🙂 “

Ilda Muratović (33), mag. novinarstva

“Kod Maje sam krenula na sate pilatesa prvi put prije 3 godine i bila sam prezadovoljna njenim pristupom vježbanju. Međutim, zbog slomljenog gležnja nisam bila u mogućnosti vježbati dulje vrijeme (punih godinu dana), jer je oporavak bio vrlo spor. Već nakon pola sata hodanja, gležanj bi mi natekao i jako bolio. Biciklirati nisam mogla, jer mi je gležanj bio nestabilan i nije me držao na pedalama. U takvom stanju sam ponovno došla kod Maje i napredak se osjetio već nakon 2 mjeseca kada sam otišla u Irsku i u 10 dana propješačila 150 km. Ni traga boli, unatoč velikoj dnevnoj kilometraži i usponima po strmom terenu.
Maja je najbolja instruktorica pilatesa kod koje sam dosad bila i uvijek se veselim treninzima te je preporučam svima koji žele vježbati pravi pilates. ”

 

https://www.facebook.com/174386009429279/photos/a.178061445728402.1073741830.174386009429279/430645153803362/?type=3&theater

Sonja Brkić (28), politolog:
“Jako mi je drago što već nakon kratkog perioda indivdualnog vježbanja u Mind in Body Pilates studiju osjećam veliko poboljšanje.
Prije početka vježbanja imala sam izraženu i bolnu simptomatiku uslijed problema s vratnom i lumbalnom kralježnicom. Na svakodnevnoj bazi sam imala trnce kroz šake i kroz stopala, jake glavobolje dva puta u deset dana te povremeno bolove u donjem dijelu leđa.
Nakon osam tjedana individualnog vježbanja mogu reći da se trnci već dugo ne javljaju, a zadnju glavobolja sam imala prije 6 tjedana. Leđni mišići su ojačali i osjećam se puno bolje.
Problemi s vratnom kralježnicom su počeli nakon prometne nesreće krajem prošle godine, a s lumbalnom još od vremena fakulteta. Zadnju fizikalnu terapiju sam završila u ožujku, ali su se i nakon toga simptomi nastavili.
U Mind in Body Pilates studiju sam se nakon uvodnog sata po preporuci odlučila za individualni program. Dolazila sam dva puta tjedno, a uz to sam redovito izvodila preporučene vježbe kod kuće. Smatram da mi je ciljani i sustavni pristup kod Maje dao jako dobre rezultate i stvorio temelj za daljnji napredak i sigurno vježbanje. Također mi je drago da sam u sklopu satova educirana o pravilnom držanju i postupanju na radnom mjestu i kod kuće – čim se dulje zaboravim tijekom napornijeg radnog dana tijelo me podsjeti da se vraćam u stare, pogrešne obrasce. Kod vježbi mi je na početku bilo neobično što su tako spore i kontrolirane jer nikada prije nisam vježbala na takav način, ali sam se uvjerila u njihovu efikasnost. Svakako preporučujem individualne satove u Mind in Body Pilates studiju.”

 

 

 

 Krisztina G. (39), Financial Director:

“When I first saw Mind in Body Pilates Studio on the internet I felt the immediate connection because it reminded me of a pilates studio in my hometown Budapest. When I arrived I’ve found the studio to be very nice and the atmosphere calming and stress free. 

Before I started attending private classes with Maja I was in very bad physical shape. My herniated disc problem and other postural issues were causing pain and discomfort. Already after the first session I felt better. I started with two classes per week and then progressed to three classes per week feeling continuous improvement of my physical and mental state.
The exercises are very good, comfortable and effective for my body. I am especially happy because my back feels much stronger and resiliant and I also see great improvement in alignement of my cervical and thoracic spine.”

Client of the Month Nives 5Nives Troha (35), pravnica:

“Premda nikada nisam bila sportski tip, ipak sam se uvijek nastojala baviti nekom vrstom rekreacije – vožnja bicikla ili hodanje, a također sam se susrela i sa raznim oblicima pilatesa – kako klasičnog tako i ostalih modificiranih oblika. Međutim, zbog poslovnih obveza i privatnih razloga, a tome pridodajem i malo lijenosti sa moje strane, početkom prošle godine zapustila sam vježbe te sam s vremenom počela osjećati sve redovne tegobe koje uzrokuje dugotrajni sjedeći posao, kao što su bolovi u vratu i naročito donjem dijelu leđa.

I dok sam tako iz tjedna u tjedan pomišljala kako bi morala početi vježbati, ostala sam u drugom stanju. Moje stalne tegobe osjećaja „težine“ u leđima bivale su sve izraženije te se uslijed rane faze trudnoće sve češće javljala bol u donjem dijelu leđa – u obliku napetosti, ali i povremenih tupih bolova u predjelu trtice koji bi naročito nakon dužeg perioda sjedenja rezultirali na način da bi mi trtica praktički utrnula pri čemu se tupa bol reflektirala u području lijevog kuka. Problem je bivao sve izraženiji te bi se bolovi javljali ne samo nakon sjedenja, već i ujutro nakon spavanja.
Tada sam odlučila da svakako moram početi sa nekim oblikom vježbanja, ali i da moram voditi računa da vježbe budu posebno prilagođene mojem stanju trudnoće, te sam se obratila za pomoć Maji Bukač iz Mind in Body Pilates studija.
Nakon uvodnog sata kod Maje, na kojemu smo detaljno razgovarale o svemu što bi moglo biti relevantno, krenula sam s individualnim satovima Prenatal pilatesa dva puta tjedno. Već i nakon prvog sata (premda je naravno većina sata prošla u sporom tempu i konstantnom ispravljanju pri izvođenju vježbi od strane Maje jer sam uvijek držala neki dio tijela u nepravilnom položaju), odmah sam se osjećala „živahnije“ i jedva čekala slijedeći sat.
S vremenom, iz tjedna u tjedan bih se osjećala vidno bolje te su tegobe s vremenom nestajale. Bolovi i nelagoda u trtici i području lijevog kuka su prestali. Sve u svemu, osim same fizičke spremnosti, vježbanje je doprinijelo općenito boljem osjećaju usprkos umoru i mučninama koje donosi rana faza trudnoće. Uspavani i zahrđani mišići su se probudili, a osvijestila sam i pravilnije držanje u svakodnevnom životu.
Sada, nakon četiri tjedna vježbanja i pri kraju drugog tromjesečja, osjećam kako mišići pravilnije podupiru moje tijelo i dok radim, hodam, obavljam kućanske poslove ili vozim auto.
Svakako namjeravam nastaviti sa vježbanjem u Mind in Body Pilates studiju tijekom cijele trudnoće jer jednostavno odgovara mojem tijelu, a i općenito popravlja raspoloženje.
Čini mi se da upravo ovaj oblik pilates vježbi odgovara tipovima kao što sam ja, odnosno onima koji nisu posebno spretni u ostalim sportovima, jer nas zapravo iznova uči kako bi bilo prirodno držanje tijela, a za što i nije potreban poseban talent već je to nešto što je dio nas, samo nas naše individualne blokade sprečavaju u tome.”

 

 

 

Brankica Š. (39), mag.med.biochem:
“U Majin studio sam kročila prije godinu dana. Iako sam odavno osviještena o važnosti održavanja mobilnosti i funkcionalnosti vlastitog tijela, bila sam prilično pasivna u poduzimanju konkretnih koraka u tom smjeru. Neki od uobičajenih izgovora koji su me držali podalje od vježbanja su bili slijedeći: nemam vremena, nemam novca, ne volim teretane, aerobik je besmislen…jedino je pilates, koji je kultura vježbanja u kojoj se isprepliću um i tijelo, stalno privlačio moju pažnju i znala sam da će pilates biti moj odabir jednom kada se konačno aktiviram. I tako sam prije godinu dana donijela odluku i pronašla Maju.

Danas, s odmakom od godinu dana, mogu sa sigurnošću reći da je ovo bilo najbolje ulaganje u mom životu.

Odabrala sam individualni trening, a Maja me je očarala svojim profesionalnim pristupom i znanjem kojeg vješto koristi u kreiranju vježbi prilagođenih pojedincu i njegovim mogućnostima. Takvim pristupom izvlači iz mene maksimum i potiče me da i sama pokušam probiti granice vlastitih ograničenja. I na kraju, moram naglasiti da je Maja istinski empat, što daje dodatnu dimenziju cijelom procesu i vraća vjeru u ljude koji rade svoj posao s ljubavlju i srcem.”

 

 

 

Kristina Vlahović, admininstrativni referent :

“Nakon trudnoće i poroda, a pogotovo zbog cjelodnevnog sjedenja za kompjutorom, što zahtjeva posao kojim se bavim, prvi sam put u životu postala svjesna ograničenja koja naoko zdravo tijelo može imati – od boli u leđima pri podizanju djeteta do bolova u nerazgibanim zglobovima i glavobolje izazvane lošom cirkulacijom u vratu.

U mnoštvu različitih pristupa tijelu i rekreaciji, prije dvije sam godine izabrala, a potom i u potpunosti zavoljela pilates jer me on u savršenoj mjeri razgibava, isteže i osnažuje. Pasivan sam tip i ne volim skakanje pa mi druge tehnike manje odgovaraju, dok sam s pilatesom osvijestila svoje tijelo na jedan čak duhovan način, u smislu da dok vježbam pilates moram biti u potpunosti koncentrirana na cijelo  svoje tijelo, što umiruje um i usmjerava ga na samo jednu aktivnost pri čemu duh i tijelo postaju potpuno osviještena cjelina.

A dok ja uživam u izvođenju vježbi, moja trenerica Maja brine o tome da ih izvedem ispravno te me s vremenom i sasvim polako potiče da pomičem granice i radim sve teže i teže oblike vježbi i to čini ponekad sasvim neprimjetno, da bi mi u nekom trenutku pokazala koliko sam napredovala, što djeluje itekako motivirajuće. Napredne vježbe u pilatesu su izuzetno teške, a prijeći iz početnog u srednji ili čak napredni pilates, a pritom u potpunosti uživati u svakom treningu i napredovati tempom koji nije mučenje nego zadovoljstvo upravo je ono što uz svakodnevne poslovne, obiteljske i društvene obaveze trebam. Stoga se pilatesom namjeravam baviti cijeli život. Idealno mi je pilates kombinirati sa vožnjom biciklom, hodanjem i planinarenjem.”

 

Martina Dujmović, dipl.ekonomistica:

“U programu prenatal pilatesa odabrala sam kombinaciju vježbanja na spravama stability chair i reformer te grupnog vježbanja na prostirci. Na stability chairu su mi se posebno svidjele balansne vježbe i vježbe za noge, na reformeru vježbe za otvaranje ramenog obruča i jačanje mišića ruku kao i vježbe za noge i stražnjicu dok na matu čučnjevi s malom loptom.

Primijetila sam da mi se redovnim vježbanjem gornjeg dijela leđa i ramena  popravilo držanje. Nakon treninga sam se osjećala  razgibano i puna energije te sam odlučila nastaviti s vježbanjem do samog kraja trudnoće.

Tijekom cijele trudnoće nisam iskusila probleme s bolnim leđima ili osjećaj da mi je trbuh pretežak i da me vuče prema dolje te nisam imala simptome natečenih nogu ili ruku. Vježbe relaksacije na kraju sata bile su dobar uvod za vježbe disanja i opuštanja tijekom poroda.

Sve u svemu super sam se osjećala tijekom trudnoće i mislim da je redovno vježbanje pilatesa imalo značajan utjecaj na to.”

 

 

Erika Sinčić Ružić, pravnica:

“Pilates sam počela vježbati kod Maje 2009. godine. Odabrala sam poluindividualne satove na reformeru dva puta tjedno.

Sviđa mi se individualni pristup, atmosfera u studiju i način na koji me Maja potiče na vježbanje. Za mene je pilates vježbanje koje ima smisla, osjećam da je dobro za zdravlje, djeluje na pravilnije disanje, mišićnu kontrolu i fleksibilnost tijela. Osjeti se velika razlika naspram drugih tehnika. U pilatesu cijelo tijelo ravnomjerno radi kao jedna cjelina, osjećam aktivaciju dubokih slojeva trbušnih i leđnih mišića što utječe na bolju ravnotežu i stabilnost, smanjenju bolova u leđima i ublažava stres i umor.

Vidim veliki napredak, sada bez poteškoća izvodim vježbe i iz advance repertoara. Također primjećujem veliki pomak kod stabilizacijskih vježbi na roleru te stoga znam da sam aktivirala neke mišiće kojih prije nisam bila svjesna.

Otkako vježbam pilates svjesnija sam svog držanja i lako savladavam napor svakodnevnog višesatnog sjedenja na poslu. Ono što me posebno oduševljava je veća razina energije nakon svakog sata pilatesa.”

 

Snježana G. (50), dipl.ing.geod.:

“Pilates vježbam kod Maje već četvrtu godinu. U prvi mah mi je bilo iznenađenje što sam ostala tako dugo, ali kad sam osvijestila koliko mi paše, onda je sasvim normalno da moje vježbanje traje.

To je vježbanje koje ima smisla. Nakon treninga sam puna energije, kao da je dan tek počeo. Ne umara me i nije mi teško, a opet napredujem. Prije sam išla na druga grupna vježbanja i jedva sam čekala da trening prođe, a u ovom treningu beskrajno uživam. Ponekad je i meditativan, što je poseban doživljaj. Paše mi i što su grupe male, a intenzitet i tempo treninga mi odgovaraju.

Nakon treninga na reformeru osjećam tijelo iznutra, što nije bio slučaj kod drugih tehnika. A  to je dobar osjećaj. Sviđa mi se koncentrirano disanje i ritmično izvođenje vježbi, kao i mirnoća kojom zrači studio. Bilo bi lijepo dan započeti pilatesom. Pilates sam naprosto zavoljela.”

 

 

Jelena B. (36), financijski referent:

 

“Budući da sam se godinama bavila plesom i pilatesom znam što je dobro za moje tijelo. Svakodnevno izvodim svoj mali jutarnji trening i pazim na prehranu, ali kako godine prolaze uvidjela sam da mi  to više nije dovoljno za željene rezultate. Zato se potrudim uvijek pronaći vrijeme za trening u Mind in Body Pilates studiju.

Studio je vrhunski opremljen što se tiče sprava i rekvizita, a treninzi su profesionalno i stručno vođeni tako da mi to garantira kvalitetno utrošenih sat vremena. Obožavam reformer jer me stvarno izvrsno istrenira, a rezultati su brzo vidljivi. U vježbama na prostirci se uvijek lako snađem, ali na reformeru se trebam pomučiti da zadanu vježbu uz opterećenje opruga izvedem savršeno. Na satu sa spravama nas bude samo dvoje pa čim napravim najsitniju grešku Maja me odmah opomene i ispravi. To mi se sviđa jer mi treba netko da me iskontrolira i potakne.

Ponekad uzmem sat na Stability chairu što mi je poseban izazov jer je sprava stvarno zanimljiva i prilagodljiva za sve sposobnosti,  a meni Maja naravno uvijek da najteže vježbe što joj opraštam jer znam da mi želi najbolje.

Lijepo je vidjeti preciznost kojom Maja izvodi pilates vježbe, a posebno mi  ju je inspirativno gledati kako vježba jogu. Mind in Body Pilates preporučila bih svima.”

 

 

Ivana Ević, dipl. ekonomistica:

“Pilates u Mind in Body Pilates studiju mi se sviđa jer su mi vježbe zanimljive.  Moram razmišljati i koncentrirati se da vježbu izvedem pravilno i to me uvijek iznova zaokuplja.

Vježbama na reformeru i chairu sam uspješno nastavila rehabilitaciju nakon loma patele.  Prije mi je bila vidljiva razlika u snazi mišića, a sad već  podjednako uspješno izvodim vježbe s obje noge, a razlika u debljini se više ne primjeti.

Također mogu reći da otkako vježbam stvarno vidim rezultate,  svi mišići su dobili tonus i tijelo se oblikovalo, više  me ne bole leđa na poslu i ne osjećam trnce u kukovima. Težina vježbi je dobro dozirana  pa iako na trening dođem umorna s posla, poslije odlazim s osjećajem svježine i razgibanosti.”

Jasenka R. (52), prof.fonetike:

“Vrlo sam zadovoljna vježbanjem u Mind in Body Pilates studiju.
S voditeljicom Majom vježbam na spravama od 2010.godine. Kroz čitav ovaj period osjećam da vrlo temeljito i sustavno provodi treninge tako da osobno osjećam veliku dobrobit pilatesa – tjelesnu vitalnost, pokretljivost, tonus u mišićima..

Također mislim da se vježbajući pilates čovjek lakše nosi sa svim životnim stresovima. Mogu reći da mi se u Mind in Body Pilates studiju sve sviđa – način vođenja, prostor i ljudi s kojima vježbam. ”

Nina H. (40), optičar:

“Oduševljena sam Majinim treninzima, savršena je trenerica i ima puno znanja u tome što radi…

Puno mi je pomogla u vezi pravilnijeg držanja i bolova od napetih mišića i miogeloza.Također se osjećam sigurnom u vezi starih ozljeda zbog kojih prije nisam mogla puno vježbati…imam Bakerovu cistu u koljenu koja se pod opterećenjem povećavala, međutim njeni treninzi su ju držali pod kontrolom…jako je obzirna i puno puta pita da li ti to kao vježba odgovara i da li se ugodno osjećaš u toj pojedinoj poziciji …i kao žena me nadahnjuje da pazim na prehranu i vježbam kod kuće.

Ako se loše osjećam napravim par njenih vježbi, čak je dovoljno i samo istezanje koje me je naučila…dovoljno mi je samo da je se sjetim i tih nekih njenih stavova o životu općenito i odmah mi je bolje…pojavi se smješak na licu…da je barem malo više takvih ljudi, možda ih i ima, ali još nisam susrela nikoga kao što je Maja…hvala Majo…veselim se svakom treningu!!!”

 

Josipa Š. (39), dipl.ing.sig :

“Pilates je za mene veliko otkriće.  Prije pilatesa sam iskušala različite vrste vježbanja i sportova, međutim niti jedan mi nije do kraja odgovarao, čak su povećavali neke kronične tegobe. Godinama me muče bolovi u donjem dijelu leđa te napetost u ramenima i vratu zbog koje  ponekad nisam mogla zaspati. Već nakon par individualnih sati s Majom napetost u vratu  se potpuno povukla,a nakon mjesec dana i bolovi u leđima. Uz to mi se spustilo i lijevo rame, koje sam vidljivo držala podignutim.  Takav brzi napredak smatram potpuno začuđujućim.

Kroz pilates sam osvijestila vlastito tijelo, postala svjesna vlastitog držanja i nekih mišića o kojima nikad prije nisam niti razmišljala. Usporedo s tim sam ispravila držanje, ali i razvila svijest o djelovanju dnevnih zbivanja, emocija i stresa na tijelo. Vježbanje pilatesa i atmosfera u Mind in body pilates studiju  redovito mi donesu relaksaciju tijela i uma. Istovremeno uz pozitivne promjene na tijelu, koje polako poprima željeni oblik, primjećujem promjene u pozitivnom stavu prema samoj sebi i okolini.

Naročito želim istaknuti voditeljicu Maju, koja svojim trudom i zalaganjem, ali i svojim vedrim duhom i jedinstvenom  osobnošću  pruža podršku kroz ovo putovanje. Radujem se daljnjem napredovanju i Majinom blagom, ali upornom poticanju u pomicanju granica u vježbanju, izvodeći pokrete koji su mi se do nedavno činili nemogućima. “

 

 

_______________________________________________________________________

Ako želite ostaviti komentar molimo da Vaš tekst pošaljete putem email-a na info@mindinbody-pilates.com.

_______________________________________________________________________